Irene Wilkens

en Sikkom Kult

De band

wat is er mooier dan mensen verhalen vertellen in het dialect waarmee je bent opgegroeid.
Irene en haar band doen dit op geheel eigen wijze de ene keer rauw de andere keer melancholisch
soms lief of confronterend maar altijd recht uit het hart herkenbaar en natuurlijk in het Gronings.
Irene Wilkens & Sikkom kult brengen nummer van de tekst/liedschrijver Alex Schoenmaker

 

irene4 640x427

 Irene Wilkens - Zang

 Irene Wilkens is allround zangeres en voelt zich thuis bij meerdere stijlen, van blues tot groningstalige pop en van hardrock tot top 40. Op het conservatorium heeft Irene klarinet en schoolmuziek gestudeerd. Uiteindelijk is ze zich gaan toeleggen op zang in onder andere Xclusive, Blueprint,  Abba coverband SOS en is ze een van de muzikanten van het jaarlijkse rockspektakel Night of the guitars. Al enige tijd zingt Irene ook liedjes in het gronings van liedschrijver Alex Schoenmaker. Met Sikkom Kult heeft Irene een band om haar heen geformeerd.

Be 640x427

 Be Brakke - Gitaar/zang

 De oude Rot is ooit als vierjarige begonnen op de accordeon van zijn vader maar kwam er al snel achter dat zijn voorkeur toch elders lag en ruilde zijn trekorgel met zijn buurmeisje voor een akoestische gitaar.

Op z'n 17e wilde hij rocken als zijn helden, Ritchie Blackmore, Eric Clapton en David Gilmour en kocht hij zijn eerste scheurijzer. Vanaf dat moment speelt hij in vele rock en bluesbands en verslijt hij vele gitaren in onder andere Face to Face en is hij vaste gitarist tijdens het rockspektakel Night of the guitars. Daarnaast is hij gitarist bij SOS ABBA coverband, Spritz en NoSoprano.
Sikkom Kult is voor Bé thuiskomen als rasechte Grunneger

jaap 640x427

 Jaap Velema - Ukelele/gitaar/zang

coos 640x427

 Coos Grevelink - Drums

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

arko2 640x427

 Arko Kok - Bas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ton 640x427

 Ton de Boer - Zang/toetsen/ Accordeon

 Zeven zware jaren natuurkunde krijgen hem er niet onder. Hij zal en moet muziek maken. Als klein jongetje bespeelt Ton al het Orgel. Op latere leeftijd studeert hij electronische compositie aan het conservatorium.

Ton speelt in de blues/rock band Showdown waarmee hij de Harry Muskee prijs wint. Later zal Ton nog in vele andere succesvolle bands spelen als Cochon Bleu, Dieptriest, Matchstick en SOS ABBA Coverband. In Sikkom Kult voelt Ton zich helemaal op zijn gemak, al moet hij moeite doen om het Gronings te verstaan, maar hij leert snel.